تایلند: آسه‌آن باید نقشی کلیدی در حل بحران میانمار ایفا کند

تایلند: آسه‌آن باید نقشی کلیدی در حل بحران میانمار ایفا کند

حکومت نظامی میانمار تاکنون از مذاکره با رقبای خود امتناع کرده است و آن‌ها را تروریست‌هایی می‌خواند که قصد نابودی این کشور را دارند.

نخست وزیر تایلند پیشنهاد داد کشورش به ،وان میانجی برای از سر گرفتن گفت‌‍و،ا اقدام کند.

درگیری شدید که یک سوم از جمعیت ۵۵ میلیونی میانمار را نیازمند کمک های بشردوستانه کرده است، در دستور کار نشست آسه‌آن در لائوس قرار خواهد گرفت.

نشست سران، مجمع بین المجالس آسه آن (AIPA)، نمایندگان شورای مشورتی تجاری آسه آن (ASEAN-BAC) و نمایندگان جوانان آسه آن، هشتم تا یازدهم اکتبر ۲۰۲۴ (۱۷ تا ۲۰ مهر ۱۴۰۳)، تحت ،وان «آسه آن: افزایش اتصال و انعطاف پذیری» برگزار می شود.

آسه آن همچنان سران حکومت نظامی میانمار را از اج، سران به دلیل رعایت ن، طرح صلحی که در ابتدا با آن موافقت کرده بودند، منع می کند.

کشورهای آسه‌آن با جمعیت قابل توجه و ثبات نسبی خود، منطقه ای سرشار از منابع لازم برای رشد اقتصادی و سودآوری محسوب می‌شوند.

در این پیوند، تلاش صلح اتحادیه کشورهای ج، شرقی آسیا (آسه‌آن)، از زمان رونمایی آن در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰)، به رقم درخواست های مکرر برای گفت وگو، پیشرفت اندکی داشته است.

بیست و چهارمین نشست شورای جامعه اقتصادی آسه‌آن (AEC)، مجمع سرمایه‌گذاری آسه‌آن، نشست وزرای خارجه آسه‌آن و همچنین بیست و هشتمین نشست شورای جامعه سیاسی-امنیتی آسه‌آن (APSC) نیز پیش از اج، اصلی برگزار خواهد شد.

میانمار از فوریه ۲۰۲۱ (۱۳ بهمن ۱۳۹۹)، زم، که ارتش این کشور ،ت را سرنگون کرد، در آشفتگی قرار دارد و این کودتا اعتراضاتی را برانگیخت که به شورش مسلحانه علیه حکومت نظامی حاکم تبدیل شد.

سی و پنجمین نشست شورای هماهنگی آسه آن (ACC) و اج، تجاری و سرمایه گذاری آسه آن هفتم تا هشتم اکتبر (۱۶ تا ۱۷ مهر)، برپا می شود.


منبع: https://www.irna.ir/news/85620342/%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%84%D9%86%D8%AF-%D8%A2%D8%B3%D9%87-%D8%A2%D9%86-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D9%82%D8%B4%DB%8C-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%84-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%81%D8%A7-%DA%A9%D9%86%D8%AF

هفته گذشته، اندونزی میزبان نشستی بین المللی با حضور سازمان ملل متحد و مخالفان ارتش میانمار بود.

آسه‌آن، مجموعه‌ای از ۱۰ کشور واقع در ج، شرقی آسیا است که هشت اوت سال ۱۹۶۷ (۱۷ مرداد ۱۳۴۶) توسط تایلند، سنگاپور، فیلیپین، ما،ی و اندونزی شکل گرفت، سپس کشورهای ویتنام، میانمار، لائوس، کامبوج و برونئی نیز به آن پیوستند.

پائونگ‌ترن افزود: تایلند با ما،ی، رئیس سال آینده آسه آن، برای استفاده از ابزارهای دیپلماتیک برای حل مناقشه همکاری خواهد کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری استریتز تایمز، پائونگ‌ترن شیناواترا، روز دوشنبه گفت: ائتلاف منطقه‌ای آسه‌آن باید نقشی کلیدی در پایان دادن به جنگ داخلی طول،‌مدت در میانمار ایفا کند.

به گزارش ایرنا، کشورهای عضو ائتلاف ج، شرق آسیا، موسوم به آسه‌آن، به کانون توجه قدرت‌های بزرگ تبدیل شده‌اند؛ رویدادهای اخیر جهان، موقعیت ژئوپلتیک این منطقه را به دلیل قرار گرفتن در میان آسیا و اقیانوسیه، در قلب اقیانوس هند و اقیانوس آرام، اهمیت بیشتری بخشیده است.

وی در رویدادی در بانکوک گفت: آسه آن باید نقش مهمی در بازگرداندن صلح به میانمار در کوتاه ترین زمان ممکن ایفا کند.